okt 2014

Våra japanska vänner

Under en veckas tid besökte tre elever och en rektor från Kurose High School i Hiroshima, Almåsgymnasiet. Eleverna bodde hemma hos våra värdfamiljer och fick möjlighet att se hur det svenska vardagslivet ser ut. T ex fick de pröva på att äta ärtsoppa, vilket skiljer sig ganska mycket från den matkultur de är vana vid.
De spenderade en hel del tid i skolan, där de följde Vård- och omsorgselevernas schema. Men de fick även en guidad sightseeingtur i Borås av Hotell- och turismeleverna. Besök i Göteborg stod också på schemat.

Besöket är ett samarbete mellan skolorna som planerats under lång tid. I våras var personal från Almås på besök i Hiroshima och fick ta del av den japanska kulturen och nu fick vi alltså besök av dem. Till våren åker några Vård-  och omsorgselever och gör APL (praktik) på ett vårdhem i Hiroshima. Våra japansk vänner längtar redan och ser fram emot att få återgälda gästfriheten till Almåseleverna.

Vi hoppas att detta är en början på ett mycket långt och gott samarbete mellan skolorna och att fler elever får möjligheten att öka på sina yrkeskunskaper i en annan kultur.