sep 2014

UF-kickoff på Åhaga

Alla elever i Älvsborgs län, däribland Almås elever , fick en halvdag med Ung Företagsamhet. Åhaga var fyllt av blivande entreprenörer som lyssnade på olika föreläsningar. B l a fick eleverna en dos inspiration av det erfarna föreläsarparet Atle och Lilian. Även Putte Svensson, grundare av Hultsfredsfestivalen, pratade om sitt sätt att se på entreprenörens 3 grundstenar – dvs Magkänsla, Rocka fett och Skapa cred.

UF-företag drivs av elever själva under ett år, med stöd av lärare och Ung Företagsamhet. När året är slut kan de välja att avveckla företaget eller driva det vidare.
Många egna företagare har startat sin bana just med ett UF-företag under skoltid.  Vi önskar alla blivande entreprenörer lycka till!

UF kickoff2            UF-kickoff_1