Ta den goda smaken från
Borås till New York, Paris
eller London.

På skolan finns ett topputrustat restaurangkök där du kan träna ditt yrkeskunnande med hjälp av skickliga och engagerade lärare med lång branscherfarenhet. Köket är dessutom en del av Almåsgymnasiets restaurang Stjärnklart där du får utöva ditt kunnande i skarpt läge med riktiga gäster.

Våra elever har varit finalister och pristagare i flera tävlingar de senaste åren. Årets kockelev, Grythyttans Hot Cooking och VGS-trofén är bara några exempel. Vi har också tillagat och serverat måltider för kungen och drottningen såväl som för en EU-delegation. Förutom intressanta studiebesök har du praktik hos någon av våra många lokala, nationella och internationella kontakter i branschen.

Under utbildningen uppmuntrar vi dig att läsa teoretiska ämnen för att uppnå en grundläggande högskolebehörighet. Kulinarisk kock, sommelier eller måltidskreatör är några exempel på vidareutbildningar.

Gymnasiegemensamma ämnen

  • Engelska 5: 100 p
  • Historia 1a1: 50 p
  • Idrott och hälsa 1: 100 p
  • Matematik 1a: 100 p
  • Naturkunskap 1a1: 50 p
  • Religionskunskap 1: 50 p
  • Samhällskunskap 1a1: 50 p
  • Svenska/Svenska som andraspråk 1: 100 p

Övrigt

  • Gymnasiearbete: 100 p
  • Individuellt val: 200 p

Ämnen du läser på profilen

  • Branschkunskap inom restaurang och livsmedel: 100 p
  • Entreprenörskap/Engelska 6: 100 p
  • Hygien: 100 p
  • Livsmedels- och näringskunskap 1: 100 p
  • Mat och dryck i kombination: 100 p

 

  • Matlagning – specialisering: 100 p
  • Matlagning 1-4: 700 p
  • Servering 1: 100 p
  • Service och bemötande 1: 100 p
  • Specialkoster: 100 p

TOTALT: 2 500

 

Kursöversikt 2018/2019 Ladda ner

Restaurang- & Livsmedelsprogrammets profiler

KOCK

(KÖK OCH SERVERING)
LÄS MER

BAR OCH SERVERING

(KÖK OCH SERVERING)
LÄS MER

BAGERI OCH KONDITORI

 
LÄS MER

Det här programmet kan du även studera som lärling Läs mer på boras.se/larlingsutbildning