Är du kreativ och vill
skapa läckra mästerverk?

Sitter du klistrad framför program som handlar om bakning? Att skapa sötsaker eller goda surdegsbröd är trendigt och vår profil Bageri och konditori gör dig till professionell bagare eller konditor. Efter gymnasiet kan du börja jobba direkt på bageri, konditori eller café. Vill du bli ännu vassare kan du vidareutbilda dig och ta ett gesällbrev i Göteborg eller Kristianstad.

På utbildningen lär du dig både klassiska och internationella recept, lär dig att baka allt från traditonella surdegsbröd, tårtor och småbröd till trendiga bakverk. Du får en grundlig kurs i choklad och marsipan där du framställer olika figurer och formar choklad till fina praliner.

Skolan har ett eget bageri så att du under hela utbildningen kan utvecklas inom yrket. Du har skickliga och engagerade lärare som följer trender och utvecklingen inom branschen. Dessutom bjuder vi in gästföreläsare som delar med sig av sin spetskompetens. Almåsgymnasiets bageri Sjunde Himlen har också en butik där eleverna säljer sina egna bakverk och konditorivaror.

Vi besöker mässor för att inspireras och få inspiration, gör studiebesök på bland annat Pågens och Göteborgs Kex. Dessutom finns möjligheten att ställa upp i Skol-SM för unga bagare.

Gymnasiegemensamma ämnen

  • Engelska 5: 100 p
  • Historia 1a1: 50 p
  • Idrott och hälsa 1: 100 p
  • Matematik 1a: 100 p
  • Naturkunskap 1a1: 50 p
  • Religionskunskap 1: 50 p
  • Samhällskunskap 1a1: 50 p
  • Svenska/Svenska som andraspråk 1: 100 p

Övrigt

  • Gymnasiearbete: 100 p
  • Individuellt val: 200 p

Ämnen du läser på profilen

  • Bageri 1-4: 500 p
  • Branschkunskap inom restaurang och livsmedel: 100 p
  • Choklad och konfektyr: 100 p
  • Entreprenörskap/Engelska 6: 100 p

 

  • Hygien: 100 p
  • Konditori — specialisering: 100 p
  • Konditori 1-3: 400 p
  • Livsmedels- och näringskunskap 1: 100 p
  • Service och bemötande 1: 100 p

TOTALT: 2 500 p

 

Kursöversikt 2018/2019 Ladda ner

Restaurang- & Livsmedelsprogrammets profiler

KOCK

(KÖK OCH SERVERING)
LÄS MER

BAR OCH SERVERING

(KÖK OCH SERVERING)
LÄS MER

BAGERI OCH KONDITORI

 
LÄS MER

Det här programmet kan du även studera som lärling Läs mer på boras.se/larlingsutbildning