Högskoleförberedande


Inom alla våra program kan du få grundläggande högskolebehörighet.
Du styr själv detta genom val inom utbildningen.

Profiler

  • Kock
  • Bar och servering
  • Bageri och konditori
  • Delikatess och catering (endast Lärling)

Yrkestitel

  • A la carte kock
  • Kallskänka
  • Kock
  • Lunchkock
  • Barista
  • Bartender
  • Servitör/servitris
  • Bagare
  • Konditor
  • Restaurangkonditor
  • Specialist på konfektyrer och choklad

Plugga vidare

YRKESHÖGSKOLA

  • Kulinarisk kock och måltidskreatör, Grythyttan
  • Livsmedelsteknik, Lunds Universitet
  • Måltidsekologprogrammet, Örebro Universitet
  • Livsmedelsteknik, Lunds Universitet
  • Måltidsekologprogrammet, Örebro Universitet
  • Sommelier, Grythyttan
  • Bagare och konditor

EFTERGYMNASIAL UTBILDNING

  • The Culinary Arts Academy (Schweiz)

Förvandla utvalda råvaror
till goda upplevelser.

På Restaurang- och livsmedelsprogrammet jobbar du under ledning av lärare med stor yrkesskicklighet. Du praktiserar i skolans egen restaurang Stjärnklart eller bageriet Sjunde Himlen. Var du än ska arbeta kommer du att ha kunskap och erfarenhet som gör dig till ett proffs från första dagen. Oavsett var i världen du hamnar.

Samtliga profiler är dessutom förberedda för att du ska kunna söka vidare till högskolan efter gymnasiet.
Almåsgymnasiet erbjuder dig flera profiler, vilken passar dig?

Restaurang- & Livsmedelsprogrammets profiler

KOCK

(KÖK OCH SERVERING)
LÄS MER

BAR OCH SERVERING

(KÖK OCH SERVERING)
LÄS MER

BAGERI OCH KONDITORI

 
LÄS MER



Inom Restaurang- och Livsmedelsprogrammet på Almåsgymnasiet i Borås kan du välja mellan utbildningsprofilerna Kock, Bar och servering eller Bageri, konditori samt Delikatess och catering. Utbildningen innehåller APL (arbetsplatsförlagt lärande) och innebär att du under minst 15 veckor är ute på ett eller flera företag och lär dig ditt kommande drömyrke. Din APL fördelas i perioder över hela utbildningen.
Det här programmet kan du även studera som lärling Läs mer på boras.se/larlingsutbildning